A day of Science-Based Medicine, a weekend of science and skepticism
Registration for NECSS, the North-East Conference on Science and Skepticism, is open. Included in the program will be a day of Science-Based Medicine.
SfSBM speakers will be Harriet Hall, Jann Bellamy, David Gorski, Steve Novella and Mark Crislip.
SfSBM speakers will also participate in panels on the 11th and 12th.
NECSS will be held April 9th–12th, 2015, in New York City at the Fashion Institute of Technology.
Description: NECSS welcomes over 400 attendees to New York City for a celebration of science and critical thinking. Through individual presentations, panel discussions, and performances, attendees are informed and inspired by leading scientists, educators, activists, and performers – each bringing their own perspective and passion to the goal of fostering a more rational world.
The SfSBM program will be Friday, April 10 and you can attend one or more of the days. $95 for one day or $195 for the entire conference. The target audience of the SfSBM presentations will be the general population.
Preliminary SfSBM Program (Updated 2.15.15, subject to change)
09:00 – 10:00 60 minutes Registration/Will Call
10:00 – 10:10 10 minutes OPENING: Steve Novella and David Gorski
10:10 – 10:45 35 minutes: Steve Novella. SBM – Going Beyond Evidence-Based Medicine.
10:45 – 11:20 35 minutes: Harriet Hall. Chiropractic.
11:20 – 11:55 35 minutes: David Gorski. Integrative Medicine
11:55 – 12:30 35 minutes: Mark Crislip. How Acupuncture ‘Works’
12:30 – 02:00 90 minutes LUNCH
02:00 – 02:35 35 minutes Speaker 4: Jann Bellamy. Political Pseudoscience
02:35 – 03:35 60 minutes Panel 1 Discussion
03:35 – 03:50 15 minutes BREAK
03:50 – 04:35 45 minutes Q&A from Twitter & Audience
04:35 – 05:20 45 minutes SBM Jeopardy
05:20 – 05:30 10 minutes CLOSING
05:30 – 06:00 30 minutes SBM Business Meeting
The Society for Science-Based Medicine is a co-sponsor of NECSS and paid SfSBM members can get a 15% discount using the code SFSBM2015.
Also at NECSS
SGU Skeptical Extravaganza with guest star Bill Nye
April 10, 2015 @ 7:30PM
Haft Auditorium, 227 W. 27th St., NY, NY 10001
Cost: $25 general public / $15 NECSS attendees
Special guest Bill Nye joins multi-talented musician George Hrab and the award-winning Skeptics’ Guide to the Universe podcast for a two-hour stage show celebrating science, skepticism, and everything geeky (including the ever-popular quiz show). Best of all, tickets are open to the general public; conference registration is not required to attend!